aktiviteter

Visa alla aktiviteter

välj välj
plats

Stäng
}
Vi vill bjuda in dig till samlingar tisdag kväll med undervisning och samtal kring Bibeln och livets frågor. Vi möts i Immanuelskyrkan Café klockan 18.00 till 19.30.

Några kvällar i början och slutet av terminen hänger ihop och andra är enskilda föreläsningar och samtal. Oavsett så är du välkommen att vara med på allt eller en enstaka kväll.

Alla samlingar är öppna för alla som vill

Under våren 2020 bjuder vi in till följande program

21 januari - Moseböckerna del 1

Under två kvällar föreläser Greger Andersson om Moseböckerna. Det blir två riktigt bra kvällar för dig som vill förstå mer av dessa texter. Få böcker har haft samma inverkan på världshistorien som de fem Moseböckerna. Greger är en väldigt omtyckt lärare, så om du vill skaffa dig lite bra bildning kring Moseböckerna bör du inte missa detta tillfälle. 

Greger Andersson är professor i litteraturhistoria vid Örebro universitet och lärare vid Akademin för Ledarskap och Teologi.

 

28 januari - Varför kittlar sex? Del 1

På vilket sätt angår kristen tro min sexualitet. Vilka goda ramar hjälper mig att leva? Hur formuleras en vettig kristen sexualetik idag? Vad säger Bibeln och vad kan vi lära av andra kristnas förståelse?  

Fredrik Wenell undervisar. Han är lärare i etik och systematisk teologi vid Akademi för ledarskap och teologi.  

 

4 februari - Moseböckerna del 2  

Greger Andersson fortsätter undervisa där han slutade 21 januari. Om du missade 21 januari behöver du inte misströsta. Det är väl värt att haka på del 2 ändå.

 

11 februari - Varför kittlar sex? Del 2

Fredrik Wenell fortsätter där han slutade 28 januari.  Om du missade 28 januari behöver du inte misströsta. Det är väl värt att haka på del 2 ändå.

 

25 februari - Ett samtal

Om livet, politiken, framtiden och mycket mer med Johan Pehrson (L) Gruppledare för Liberalerna i riksdagen.

 

3 mars - Från klimatångest till framtidshopp?

Vad krävs av personligt ansvarstagande och globala överenskommelser för att hejda klimatförändringarna?

Rolf Lidskog undervisar. Rolf är professor i miljösociologi vid Örebro Universitet och sedan länge en aktiv medlem i Immanuelskyrkan.

 

24 mars - Dopet i kyrkohistoriskt och ekumeniskt perspektiv  

Göran Janzon undervisar. Göran är tidigare rektor och lärare i missionsvetenskap och kyrkohistoria vid Örebro missionsskola/Örebro Teologiska Högskola.

 

31 mars - Dopet i nya testamentet

Ludvig Nyman undervisar. Ludvig är lärare i Nya testamtet vid Akademi för ledarskap och teologi samt doktorand vid Lunds universitet.

 

21 April - Att resa sig och gå vidare när det fruktansvärda inträffat 

Urban Arvidsson berättar om sina upplevelser och erfarenheter av att bli utsatt för grova våldsbrott och hur han kunnat gå vidare i livet. 

En kväll om posttraumatisk stress, terapi, mening och meningslöshet, att finna Gud på tillvarons botten och hur en livskris kan göra att tron växer.

 

28 april - Ett samtal

Om livet, politiken, framtiden och mycket mer med Kenneth Handberg (S). Kommunstyrelsens ordförande i Örebro.

 

Kvällarna genomförs i samverkan med studieförbundet Bilda. 

Här finns den Powerpointpresentation som Greger Andersson använda vid sina tre Bibelöversiktsföresläsningar hösten 2019


Hitta till
;