aktiviteter

Visa alla aktiviteter

välj välj
plats

Stäng
}
I Immanuelskyrkan på Ekersgatan har Jesus Kristus förkunnats i över hundra år. Byggnaden är sliten och opraktisk för vår mångskiftande verksamhet. Församlingen har därför beslutat att bygga en ny kyrka som bättre motsvarar framtidens behov och långsiktigt minskar kostnader och miljöpåverkan.

I maj 2018 beslutade församlingen Immanuel att vi ska bygga en ny kyrka. Det har varit en lång process där olika scenarior har bearbetats grundligt för att hitta en god väg framåt där vi upplever att Gud är med oss.

Beslutet innebär att vi har har köpt en tomt från kommunen invid golfbanan på Södra Ladugårdsängen, en centrumnära stadsdel som växer kraftigt. Våra tänkta ritningar för bygget finns anslagna i Café Immanuel. Första spadtaget gjordes i mars 2020 och om allt går enligt planerna kan inflyttning ske kring årsskiftet 2022/2023. 

Vi bygger inte bara nya församlingslokaler på ca 3000kvm utan även fem våningar hyresrätter ovanför församlingen och ett hus bredvid på sju våningar med totalt 79 lägenheter tillgängliga för uthyrning. I vårt hus finns även eget kapell, multihall, café, goda uthyrningsmöjligheter för konferens och kongress, musikstudios och skaparrum. Invid tomten finns ett stort grönparti som ska bli park, och vår huvudingång blir vänd mot Karldalsallén som blir den centrala genomfarten i området - vi hoppas kunna etablera goda relationer med grannar, organisationer och med kommunen för att vår kyrka och vår församling ska bidra till ett gott samhälle där vi tror att Guds rike får växa.

Vill du läsa mer om bygget och få uppdateringar så hittar du dem under Församlingsnytt, där du kan sortera nyheter på 'Nya kyrkan'. Vill du få utskick från byggorganisationens mötesprotokoll hör av dig till Edvard Wiberg, se nedan.

Vill du som privatperson eller företag/organisation vara med och ge till kyrkbygget finns flera former för det. Allt från givande till insamlingsinitiativ till att engagera sig i vårt affärsnätverk.
Vill du ge till vårt kyrkbygge så kan du även använda dig av dessa former:
Kyrkfond bankgiro: 273-5249
Kyrkfond konto-nr (autogiro): 8452-5, 904 942 754-6
Kyrkfond Swish: 123 107 91 28

I anslutning till bygget har det upprättats en organisation där du kan kontakta människor om du har specifika frågor. Har du övergripande frågor är du alltid välkommen att kontakta Johan Arenius, pastor och föreståndare eller Edvard Wiberg, kommunikatör i församlingen.

I rutan nedan samlar vi dokument och länkar till medier för information.

Dokument:
Länkar:

 

För mer information om Immanuelskyrkans bygge av en ny kyrka, kontakta
Johan Arenius, johan.arenius@imkorebro.se
Edvard Wiberg, edvard.wiberg@imkorebro.se


Hitta till
;