2020-11-09 | Johan Arenius

Vi vill uppmuntra dig att haka på en 21 dagars period av bön i november. För tillfället gäller lokala allmänna råd för region Örebro. Det påverkar våra möjligheter att mötas i större och mindre sammanhang. Via nätet kan vi be tillsammans även om vi befinner oss på olika platser geografiskt. På Instagram och Facebook lägger vi varje dag upp böneämnen och någon ber i ett kort klipp. Varje dag lägger vi också upp en psalm från psaltaren. Läs gärna den.

Bibeln uppmanar oss att be. ”Var alltid glada, be ständigt och tacka hela tiden Gud. Gör så, det är Guds vilja i Kristus Jesus.” (1 Thess 5: 16-18)

Varför ska vi då be? Jo, för att bönen är att vara med Jesus, att närma sig Gud. När vi gör det så påverkar det oss. Vi formas av Guds närvaro när vi ber. När vi uttrycker oss, sätter ord på det vi känner och på det vi ser, så kan Guds frid omfamna oss. ”Då skall Guds frid, som är mera värd än allt vi tänker, ge era hjärtan och era tankar skydd i Kristus Jesus.” (Fil 4: 7) När vi ber så stillas våra oroliga hjärtan i oss, vår frustration över sakernas tillstånd får ett vettigt utlopp. Så att be är bra för oss.

Men bön är mer än så. Bön handlar också om att Gud vill höra från oss, vad vi känner och vad vi vill. ”…låt honom få veta alla era önskningar” (Fil 4:6). När vi ber så är det mycket mer än terapi för oss, eftersom vår förbön rör vid Guds hjärta. För när vi vädjar till Gud om ingripande och om förändring så hör Gud och så rörs Gud. ”Den rättfärdiges bön har kraft och gör därför stor verkan.” (Jakob 5: 16b) Vi ber alltså för att det gör skillnad. Gud agerar som svar på bön, med ljus, kraft, rättvisa, helande och allt sånt som svarar på världens behov. Vi kanske inte alltid exakt kan se hur och när svaret kommer. Men vi ber ändå att Guds vilja ska ske här och nu precis som i himlen och att Guds rike ska komma.

Johan Arenius

Johan Arenius

Pastor och föreståndare

076-946 59 10

johan.arenius@imkorebro.se