2020-09-11 | Irma Janzon

Kung Salomo hade rätt! Allt har sin tid. Det gäller allt från tider i våra egna liv och husen som betjänat oss till vad vi satsar på för att leva ut vårt kristna liv som församling. Nu i coronatid har flera märkbara förändringar skett på gott och ont. Låt mig ta ett par konkreta exempel som ligger nära de ansvarsområden jag haft i min tjänst:

Fler än tidigare ber om mat och stöd. I onsdags kom 87 hushåll och hämtade en kasse mat på Stadsmissionen dit Immanuel ordnar volontärer. Ett 30-tal besökte oss i kyrkan och en och annan slank in på Öppen Kyrka. Många ringer oss i sina perioder av stor förtvivlan.

Idag grät en ung, ensamstående mamma i luren som efter SEXTON år i Sverige nu utvisas till Balkan med sina fem små barn – som alla är födda här. Vi har hjälpt denna familj i kortare perioder, men mamman som i somras fick ett bra jobb klarade nu sin försörjning. Nu är de sex små 12-kilos väskorna färdigpackade och de inväntar att den civila polisbussen ska skjutsa dem till flyget. På Balkan väntar ett raserat hus och inte en krona i stöd för att komma i ordning. Jag som gammalsvensk skäms över att Barnkonventionen mest är ”poesi”. Nu träder vår TAKE CARE-kassa till så att de kan skaffa ID-kort på Balkan och ha mat de närmaste veckorna.

Från den 15 september kommer en ny tid då Stadsmissionen tar emot gäster med matkontrakt 16 timmar i veckan! Vill du jobba i ”lagret”? Hör av dig till Rikard Edefors på 0709–784420. Gästerna får på nytt får välja varor i en fint upprustad butiksliknande lokal – till Frank Lundins minne. 

70-plussare och inte minst ”äldre äldre” lever fortfarande med extra coronarestriktioner. Ring gärna någon nu då hösten smyger sig på. Titta i adresskalendern eller hör av dig till expeditionen för förslag. Tack för att du visar omsorg – det har också sin tid - liksom förbönen för vänner i karantän, sjuka och utsatta människor.

För min personliga del har också tjänsten i Immanuel haft ”sin tid”. Detta är mitt sista veckobrev då jag slutar 15 september. Varmt välkomna på gudstjänst på söndag kl 10 eller 11.30 med temat ”Liv och livssituationer förändras. Människor upprättas”. Anmäl dig här.

Guds frid! Varma sensommarhälsningar,

Irma Janzon

 

Varje vecka skickar vi ut ett veckomail från församlingen. Ibland lägger vi upp dom här på hemsidan. Brevet ovan skickades 20200911.

 

Irma Janzon

Irma Janzon

Pastor med ansvar för diakoni, själavård och internationellt

076 - 946 59 14

irma.janzon@imkorebro.se