2020-03-20 | Johan Arenius

Det är minst sagt lite märklig stämning i både luften och på nyhetssändningarna. För egen del påminns jag om orden i Romarbrevet ”Må hoppets Gud fylla er tro med all glädje och frid och ge er ett allt rikare hopp genom den heliga andens kraft”. Gud är med oss både i vanliga och ovanliga tider.

Från och med 29 mars är det bara de som medverkar i gudstjäsnterna som firar i kyrksalen. Vi andra firar där vi befinner oss via webben. Du hittar våra sändningar på www.imkorebro.se/live 

 

Vill du hjälpa eller ha hjälp

Många som i vanliga fall bär olika delar av vår verksamhet tvingas nu stanna hemma. Det gör att några verksamheter pausas och att andra behöver nya volontärer för en kortare tid. Anmäl dig i det här formuläret. Du kan även se länk längst ner. Du behövs! 

Vi vill som församling vara tillgänglig för medlemmar och andra Örebroare. För att hinna med det på ett bra sätt kommer Edward Härgestam gå upp i tjänst till 100% de kommande två månaderna. Kyrkan kommer vara öppen onsdag eftermiddag för stillhet, bön och samtal. Vi kommer kontakta alla medlemmar över 70 för att se om någon behöver hjälp med något.

Om du befinner dig i riskgrupp och vill ha hjälp med något, hör av dig till Edward Härgestam på 0769-465913

För många av oss orsakar pågående Coronapandemi existentiella frågor och oro för jobb och företag. Det är ingen bra idé att bära oro själv. Oavsett om du är orolig för din hälsa eller din försörjning; Slå en signal till en kompis eller någon av oss pastorer. Kom förbi kyrkan när den är öppen och landa några minuter inför Gud. Du som har sömnlösa nätter. Du är inte ensam.

”Var inte rädda” säger Jesus flera gånger till oss genom evangelierna. Vi har gott om texter i Bibeln som ingjuter tro och hopp ”Herren är min tillflykt och min borg, min Gud som jag förtröstar på” Psalm 91.

 

Hemgrupper

Fortsätt träffas om ni inte är riskgrupp. Vi behöver varandra för tillfället. Vi kommer inte fira nattvard i våra huvudgudstjänster den närmaste tiden. Passa gärna på att göra det i hemgruppen istället. Om ni vill ha hjälp med former för det så hör av er till någon av församlingens pastorer.

 

Cafégrupper

Caféet stänger vi ner helt. För alla cafégrupper återstår dock uppgiften att städa kyrkan. Eftersom många av oss som är aktiva i cafégrupper är över 70 eller ingår i någon annan riskgrupp har vi behov av fler volontärer i cafégrupperna. Passa på att haka på en grupp resten av våren, kanske upptäcker du glädjen i det och blir kvar även andra sidan Corona. Anmäl dig i formuläret som länkas ovan.

 

Ekonomi

Församlingens verksamhet, globalt och lokalt, fortsätter. Det innebär att vårt givande också behöver göra det. Swish:123 199 39 55, Bankgiro: 503-2875

 

Riktlinjer och konsekvenser för våra verksamheter

Här finns en text med riktlinjer med anledning av pågående pandemi. Den uppdateras löpande. Vi uppmanar alla som ingår i någon riskgrupp och alla som är över 70 år att inte komma till kyrkan.

Vi pausar:

Besöksgrupperna på Marklyckan och Brolyckan, Joybells, Målarstugan, Lunchbönen, IMK One Piece, Bibeltimman, Körförslaget, Sjung och le, enskilda event.

Följande verksamheter löper på som vanligt med vissa justeringar:

Språkcafé måndagar klockan 15-17. Här behöver vi fler volontärer.

Alhpakursen måndagar klockan 18.30-21. Vi behöver två nya samtalsledare.

Djupare. Två föreläsningar om dopet 24 och 31 mars. Resten av våren är inställd. Öppet för sig som vill komma till kyrkan och lyssna på plats. Vi jobbar för att få till en lösning där vi kan livestreama föreläsningarna. Håll utkik på vår hemsida och i sociala medier.

Konfan. Förändringar kring förtäring och lokal.

Matutdelning onsdagar 11.00-14.30. Vi behöver fler volontärer.

Öppen kyrka. Onsdagar klockan 12-16 är kyrksalen öppen för stillhet, samtal och bön.

Ladan. Vidtar lämpliga åtgärder. Pinnglass istället för fika till exempel.

Cafréda. Vidtar lämpliga åtgärder.

Lördagsgruppen. Vidtar lämpliga åtgärder

IMK-Söndag. Vidtar lämpliga åtgärder.

Mötesplatser för unga vuxna fortsätter som planerat.

 

 

Med önskan om Guds välsignelse

Johan Arenius

Johan Arenius

Pastor och föreståndare

076-946 59 10

johan.arenius@imkorebro.se