2020-01-09 | Johan Arenius

Klimatångest, invandring, jämförelsens förbannelse och att stå för något när det blåser. Det är teman vi kommer ta upp de kommande fem söndagarna i Immanuelskyrkan. Välkommen för första eller tusende gången! Alla gudstjänster är öppna för alla

Förmodligen har du pratat om klimatångest med någon de senaste månaderna. Och minst lika sannolikt är det att du funnits i samtal om invandring. Och gissningsvis har du någon gång jämfört dig och ditt med andra och andras. Vad är en kristen respons på detta? Vad säger Bibeln om klimatet och vårt ansvar? Finns det ett verkligt hopp? Påverkar tron på Jesus hur jag ser på migrationspolitiken? 

I planeringen av de kommande gudstjänsterna har vi som planerat försökt hitta teman och frågor som vi tror behandlas på bussen och i fikarummen. I texter, sånger och predikan kommer vi ge några svar och nya frågor.

Tron på Jesus förändrar vårt sätt att resonera och agera. Precis som alla andra relationer så påverkas vi av relationen med Gud. Dagsaktuella, såväl som tidlösa, frågor får sina bästa svar när vi håller blicken fäst på Jesus.


12/1 Klimatångest
Edward Härgestam predikar. Viktoria Broström och Essen Ledstam leder oss i sång och tillbedjan.
IMK Söndag, barnens gudstjänst, börjar för året. Incheckning i stora entrén.

19/1 Invandring
Markus Sand predikar. Elever och lärare från Götabro bibelskola leder oss i sång och tillbedjan.
Denna gudstjänst firar vi nattvard. 

26/1 Jämförelsens förbannelse.
Johan Arenius predikar. Joybells leder oss i sång och tillbedjan

2/2 Gudstjänst för alla åldrar
Gudstjänst för alla åldrar innebär att IMK Söndag tar paus och att vi firar gudstjänst tillsammans alla i församlingen, barn och vuxna. IMK OnePiece leder oss i sång och tillbedjan. Elin Gren predikar utifrån Bibeläventyrets genomgång av Gamla testamentet.

Feb 9/2 Vad står du för när det blåser?
Mattias Martinsson predikar. Pelle Ankarberg med team leder oss i sång och tillbedjan.  Johan Arenius

Johan Arenius

Pastor och föreståndare

076-946 59 10

johan.arenius@imkorebro.se