2020-06-16 | Rebecka Wiberg

Få koll på vad som händer i Immanuelskyrkan under sommaren.

Kollo

På Stenbodagården har vi fem kolloveckor i sommar. Över 100 barn och ungdomar kommer, precis som vanligt, ha sommarens bästa veckor på vår sommargård. Fyra veckor arrangerar vi tillsammans med Örebro kommun och en vecka kör vi helt i egen regi.

Barnläger: Han lovar

1-5 juli 2020 arrangerar vi i ett barnläger på Hjälmargården med temat ”Han lovar”. Vi vill presentera Jesus och livet med honom för barnen och främja en viktig gemenskap mellan barnen i vår församling. 50 barn och ledare som under 5 dagar får lovsjunga, lära oss mer om bibeln, be, leka med nya och gamla kompisar, bada och njuta av sommaren. För info och kontakt läs mer här. 

Församlingsläger

I sommar blir det ett församlingsläger på Stenboda. En planeringsgrupp förbereder lägret och på plats gör vi lägret tillsammans genom uppdelning i arbetslag. Det blir fokus på olika typer av gemenskap under veckan. Gemenskap i samtal, bön, undervisning och måltider. Vi som är ansvariga för planeringen ser fram emot detta och tror att det blir fantastiskt på så många vis. För info och kontakt läs mer här.

Ungdom

I sommar är fler ungdomar än vanligt hemma i Örebro. Därför gör vi, med start 26 juni, ungdomskvällar varje fredag hela sommaren. Mer info finns här och kommer uppdateras fortlöpande.

Chili/XL, vanligtvis sommarens stora ungdomsläger på Hjälmargården, är inställt/omställt. Vi kommer istället i egen regi anordna två läger på Stenbodagården. 22-24 juli för gymnasieungdomar och 29 juli-2 augusti för högstadieungdomar.
Info om gymnasiehajken finns här, och info om högstadielägret finns här.
Man anmäler sig till båda dessa läger på Hjälmargårdens lägersida. 

Unga vuxna

Under sommaren bjuder vi in till sommarhäng på vardagskvällar för unga vuxna. Vi hoppas på picknick, grill, kubb och kanske bad. Vi hittar på sånt man gör på sommaren helt enkelt. Håll koll på IMK UNGA VUXNA på FB för att veta när hängen blir av.

Gudstjänster

I sommar firar vi gudstjänst tillsammans med de andra EFK-församlingarna i Örebro. Gudstjänsterna sänds söndagar klockan 10.00 på vår Youtubekanal.
Söndagarna 28 juni till 16 augusti kommer caféet i kyrkan vara öppet från klockan 9.45 till en bit efter gudstjänsten. Vi firar gudstjänst tillsammans genom att titta på storbild. Max 50 personer.

Öppen kyrka 

Under sommaren är kyrkan öppen onsdagar klockan 15-17. Vi möts och samtalar över en kopp kaffe inne i kyrkans café. Kyrksalen är öppen för den som vill sitta i stillhet.

Matutdelning, vill du vara volontär? 

Stadsmissionen har gett klartecken till att fortsätta med matutdelning hela sommaren. Det betyder att massor av familjer nu kommer få mat på bordet som dom annars varit utan. Behoven har ökat under våren, och i slutet av maj delade vi ut ca 65 kassar. 

I sommar behöver vi volontärer till matutdelningen.
TISDAGAR kl 11-12 2-4 personer som möter upp matleveranserna, bär in och sorterar. ONSDAGAR kl 10-14.30 4-6 personer som packar och delar ut matpåsar.
Anmäl dig gärna via formulär här eller kontakta Edward Härgestam på 0769-465913, edward.hargestam@imkorebro.se. Läs mer här.

Rebecka Wiberg

Rebecka Wiberg

Pastor med ansvar för unga vuxna och ledarträning

0763-40 19 78

rebecka.wiberg@imkorebro.se