Liggande logotyp för Immanuelskyrkan

Publicerad:

Välkommen till en plats för party och stillhet!

Välkommen till Immanuelskyrkan! Efter mer än hundra år på Väster flyttar vi nu till Karlsdalsallén 35 på Södra Ladugårdsängen. Den 26:e november inviger vi våra nya lokaler och första månaden händer det grejer mest varje dag, allt från stilla andaktsstunder till maffiga julkonserter. Välkommen att delta så mycket som det passar, vår önskan är att det här ska få vara en plats där du får vara du.

25 november 19.00 – Tacksägelsegudstjänst på Ekersgatan 15
Vi firar nattvard, sjunger och lyssnar till vad Gud har gjort för oss under drygt 100 år på väster. Kanske har du något du vill dela? Vi återkommer snart till hur du kan anmäla att vara med.

26 november 17.00 - invigningsfest

17.00 klipper vi bandet – ta med egen sax!
18.00 inviger vi lokalerna med en stor galafest
19.30 Mat, mingel och tal i kafét
Den exakta tiden för mat och mingel är svår att förutsäga men kom tidigt och stanna så länge du vill!

27 november 11.00 - Första advent och invigningsgudstjänst
Nya lokaler men samma budskap. Advent betyder ankomst och det är en glad tid då vi ser fram emot att få fira Jesu födelse. På gudstjänsten sjunger vi de klassiska adventspsalmerna men också nyskrivet material av församlingens egna medlemmar. Kör, stråk och blås är ett självklart inslag den här dagen och efter gudstjänsten blir det tårta till kaffet. Hör av dig om du vill vara med och sjunga i kören.

27 november 18.00 ”SÖK” - tillbedjansgudstjänst
Vi sjunger lovsång och ber tillsammans. Efteråt finns det kvällsmat för den som vill dela gemenskapen över caféborden. Immanuels verksamhet för Unga vuxna leder samlingen.

28 november till 16 december Morgonbön i kapellet (på vardagarna)
Här har du möjlighet att inleda din dag i stillhet och bön. Vi ber med bibelns egna ord och utifrån en trygg form som hjälper oss att be de böner som Jesus själv bad. Precis som allt annat vi bjuder in till så är alla välkomna. Tid: 7.30 till 7.50.

1 december 13.00 Sopplunch med smittskyddsläkaren Hans Fredlund
Förre smittskyddsläkaren Hans Fredlund berättar och vi ställer frågor om etiska och medicinska dilemman speglade genom ett läkarliv. Efteråt finns det möjlighet för den som är nyfiken på våra nya lokaler att få en guidad tur i kyrkan.

2 december 20.00 – Ungdomsgudstjänst
Andra advent är helgen mer för ungdomar. Andreas Häger är inbjuden för att tala och Simon Väderklint med flera leder i lovsång, dags för ungdomarna att inviga kyrkan på sitt vis.

3 december 18.00 – Festivalkväll
En kväll inför Gud för främst ungdomar med olika aktiviteter.

6 december 18.00 – Företagande och samhällsengagemang.
Med bland andra Martin Matteusson som driver ICA MAXI Boglundsängen och Fredrik Karlsson som är direktor för Örebro Stadsmission. Ett samtal om att ta vara på sina möjligheter på ett sätt som gör livet bättre för fler.

8 december 13.00 – Sopplunch med julsånger
Vi sjunger advents- och julsånger tillsammans och delar samtidigt gemenskapen över en tallrik värmande soppa.

11 december 11.00 – Gudstjänst med julavslutning för barnen
Barnen är med i böjan av gudstjäsnten och går sedan till sin egen julavslutning.

12 december 18.00 – Makt och maktmissbruk
En föreläsning om makt, maktmissbruk och maktmänniskor. Fredrik Lignell och Helen Västberg föreläser utifrån sin bok "Fräls oss från ondo - om makt och maktmissbruk"

18 december 17.15 – Julkonsert ”Oh Come Immanuel”
En klassisk julkonsert med församlingens egna talanger och artister. Sång och musik har alltid varit en del av Immanuelskyrkans DNA och den här kvällen får vi ta del av många av dem.

17.15 Glöggmingel
18.00 Konserten startar

24 december 10.00 – samling vid krubban
Ett fint sätt att inleda juldagarna. Välkommen till en samling för alla åldrar där vi läser julevangeliet, berättelsen om Jesu födelse, sjunger några sånger och ber.

24 december 23.00 – Musikgudstjänst
Välkommen att stanna upp en stund och landa i julens budskap. Anki och Magnus Spångberg med kör sjunger för och med oss.

Etiketter

Dela sida

Fler nyheter

22 mars 2024 | 17:25

Dags för läger!

Svart pil till höger
22 mars 2024 | 16:17

Vi söker pastor med ansvar för ungdomsverksamheten

Svart pil till höger
5 mars 2024 | 11:56

Hemmakvällar vecka 16

Svart pil till höger
1 mars 2024 | 08:48

Veckomail

Svart pil till höger
28 februari 2024 | 10:22

Tidning från SAT-7

Svart pil till höger