Liggande logotyp för Immanuelskyrkan

IMK Söndag - söndagsskola

"Låt barnen komma till mig" säger Jesus. Vi vill att barnen ska få upptäcka och lära känna tron och Bibeln genom lek, samtal och aktiviteter. Centralfiguren är Jesus och gemenskapen är viktig. Precis som vuxna vill träffa vänner i kyrkan får barnen chans att umgås och hitta nya kompisar. Verksamheten vänder sig till barn mellan 4-12 år.

Välkommen med på IMK Söndag

Alla barn 4-12 år är välkomna med oavsett om det är för första gången eller om de brukar vara med på våra samlingar. Vi ledare vill värna om att alla barn ska bli sedda och få trivas på IMK Söndag. Vi varvar lek och aktiviteter med drama och berättelser ur Bibeln och från vardagslivet.

Vårt upplägg
Vi startar alltid i kyrksalen tillsammans med alla andra kl.11. Efter en liten stund välkomnas alla barn att följa med sina ledare upp till övervåningen för våra egna samlingar.

Ovanför trappen på andra våningen delar vi upp oss i mindre grupper. I nuläget har vi en grupp med barn från 4 till 8 år som vi kallar "lilla gruppen". Den gruppen håller först till i Utsikten.

Nästa grupp är för barn från 9 till 12 år och kallas "stora gruppen". De möts av ledare övanför trappen som tar med dem till det rum de börjar i den aktuella söndagen.

Båda grupperna har tillgång till det härliga skapanderummet Ateljén samt multihallen Gläntan.

För dig som har små barn mellan 0 och 3 år kan ni välja att vara med på gudstjänsten via skärm från kyrktorget, där barnen kan leka under tiden.

Man kan även delta i gudstjänsten och låta barnen sitta vid barnbordet längst bak i kyrksalen. Där finns tysta leksaker och pysselmaterial att tillgå.

Efter gudstjänstens slut (ca 12.15) hämtar du ditt barn där uppe. Då bjuds alla barnen på korv med bröd och det finns också möjlighet att fortsätta gemenskapen med fika där uppe.

Att vara med i IMK Söndag är kostnadsfritt men vi behöver ha lite uppgifter om ditt barn. De uppgifterna fyller du i Här. Det möjliggör för oss att hålla kontakt med dig som förälder men också att få bidrag av vår samarbetspartner studieförbundet Bilda och staten.
Aktuell information om vår verksamhet går att följa här eller via våra sociala medier. Alla föräldrar inbjuds att vara med i vår facebook-grupp ”IMK Söndag” där vi skriver fortlöpande om det som händer.

Församlingen har också en facebookgrupp där vi skriver om allt som berör Barn och familj. Den hittar du här

Hälsningar
IMK Söndags ledare

Vi samarbetar med Studieförbundet Bilda

Etiketter

Dela sida