Liggande logotyp för Immanuelskyrkan

Kul att du är nyfiken!

Vi vill berätta om Jesus så begripligt som möjligt. Vi vill vägleda nya människor att tro på Jesus och vi vill vara en församling där troende mognar. Och vi vill vara en positiv kraft i Örebro.

Du är välkommen som du är! Alla samlingar vi har är öppna för alla. Troende, tvärsäkra och tvivlare. Sökare och personer som anser sig ha funnit. Vi är mer nyfikna än tvärsäkra.

Vi är en baptistförsamling som funnits i Örebro sedan 1907. Från början var vi 32 personer. Nu är vi drygt 750.

Församlingen har ett omfattande socialt arbete, till stor del tillsammans med andra församlingar genom Örebro Stadsmission. Vi må vara över 100 år gamla, men vi har en levande barn- och ungdomsverksamhet. Musiklivet präglas av flera olika körer och gudstjänstmusikteam.

En vanlig vecka rör sig många hundra personer i vår kyrka. Personer i alla möjliga åldrar och med många olika bakgrunder. När du kommer till oss hoppas vi att du ska känna dig hemma och upptäcka att det finns fler som dig och flera som inte är som du.

Tillsammans med ungefär 300 andra församlingar i Sverige samverkar vi inom trossamfundet Evangeliska Frikyrkan (EFK). Genom EFK finns vi med i ett stort internationellt arbete, vi driver en teologisk högskola här i Örebro och vi är genom EFK knutna till olika nationella samverkansorganisationer. EFK har verksamhet i många länder, för vår del är vi involverade i verksamheter i Sydafrika, Thailand, Grekland, Mellanöstern, Afrikas horn och Centralafrikanska republiken.

All vår folkbildning och kultur sker i samverkan med studieförbundet Bilda. Exempelvis konserter, Djupare-föreläsningar, Grundkursen, IMK Onepiece, Konfa och mycket mera.

Etiketter

Dela sida