Liggande logotyp för Immanuelskyrkan

Relationskursen

Bygg en stabil grund. Relationskursen ger verktyg för att bygga en stark och sund relation med ett livslångt perspektiv.

Relationer är fantastiskt, men varken enkelt eller självklart. Den här kursen är skapad för att styrka, hjälpa och vägleda till varaktiga och starka relationer.
Under sju kvällar får ni som par värdefull tid att fokusera ämnen som kommunikationens svåra konst, förlåtelsens kraft och hur man hanterar konflikter. Ni får input från en lång rad experter och sedan möjlighet att prata tillsammans som par. Ta chansen att utveckla och fördjupa er relation.

Vad gör vi i kursen?

Mat och gemenskap
Vi inleder varje kväll med att umgås och äta tillsammans.
Vägledning
Vi får input via film där kursens skapare Nicky och Sila Lee är programledare och berättar utifrån sin kunskap kring äktenskap och relationer. Till sin hjälp har de en lång rad experter – exempelvis terapeuter, sexologer, psykologer – samt ”vanliga par” som delar med sig av sina erfarenheter och insikter i de olika ämnen som tas upp.
Samtal
4-5 gånger per kväll så pausas filmen för att ge de deltagande paren möjlighet att samtala kring de ämnen som varit i fokus. Allt går att följa i den bok som ingår i kursen. Det förekommer inga gruppsamtal i Äktenskapskursen, enbart samtal som enskilt par.
Mellan tillfällena
Den största delen av innehållet är fokuserad på kurskvällarnas vägledning och samtal. Men tanken är även att samtalet ska fortsätta mellan tillfällena. Deltagarböckerna innehåller därför tips och underlag för fortsatta och fördjupande samtal.

Kursen är framtagen av kyrkan Holy Trinity Brompton i centrala London och kallas ofta Äktenskapskursen.

Nästa kurs hålls hösten 2024.
23/9, 30/9, 7/10, 14/10, 21/10, (uppehåll 28/10), 4/11 och 11/11

(Första, fjärde och sita samlinge är på plats i Hildas café i Immanuelskyrkan kl 18.00. Övriga samlingar kommer hållas online, i ett Zoom-möte. Trolig start kl 19.30.)

Har ni frågor eller anmäla att ni vill delta?
Kontakta Rikard Edefors

Etiketter

Dela sida