Liggande logotyp för Immanuelskyrkan

Om vår församling

Immanuelskyrkan är en baptistisk församling som finns i Örebro. Vi bildades 1907 av 32 personer och idag är vi ungefär 800 medlemmar. Vi vill vara en gemenskap där människor upptäcker tron på Jesus Kristus. Vi längtar efter att nya personer ska få tag i tron och att redan troende ska mogna i sin tro.

Församlingen har ett starkt socialt engagemang som tar sig utryck i besöksgrupper på fängelse, utdelning av matkassar till behövande, ett själavårdande öra när livet brister, hembesök till äldre och sjuka och mycket mer.

Församlingen rymmer alla generationer - från babyn till 100 åringen. Varje vecka möts många barn och ungdomar för att sjunga, leka, lära sig om den kristna tron, be, lovsjunga, spela instrument, umgås och dela livet ihop! Barnvälsignelse, konfa, vigsel och begravning är också handlingar som naturligt hör hemma i församlingen.

Under stora delar av vår historia har församlingen präglats av ett rikt musikliv där olika typer av körer har varit dominerande.

Immanuelskyrkan är en del av Evangeliska Frikyrkan (EFK) där vi samverkar med 300 andra försmlaingar i Sverige. Genom EFK har vi verksamhet i många länder och regioner, t.ex. Centralafrikanska republiken, Sydafrika och Sydostasien.

Vår församlingsordning

Vår församlingsordning beskriver vilka vi är, vad vi tror och vad vi vill vara. Vi reviderar texten ungefär vart tionde år.

Etiketter

Dela sida