Liggande logotyp för Immanuelskyrkan
23 april 18:00-20:00, Hildas

Djupare - i skuggan av det förflutna

Om förlåtelse och försoning med sin familjs våldsamma historia

I förintelsens spår - två berättelser, en om förövarna och en om offren. Två författare som utforskat sin våldsamma familjehistoria och hur det påverkar generationerna som kommer efter. Två berättelser om att bryta tystnaden och bearbetar sin historia – en process som berör ämnen som skam, tystnad, förlåtelse och försoning.

Möt Julie Lindahl och Helena Trus tillsammans med musikduon Adolphson & Falk som framför låtar som de skrivit efter att ha berörts av Julies och Helenas berättelser.

Julie Lindahl, författare och demokratiaktivist, har i sin bok “Pendeln” utforskat hur hennes morföräldrar, som tillhörde SS i det ockuperade Polen under andra världskriget, kastat sin skugga över familjen och lämnat spår av lidande efter sig.

Helena Trus, samhällsjournalist på Expressen, skriver i “Ett kilo socker - farmor glömmer aldrig priset på sitt liv” om sin farmor, en av de sista överlevande från Förintelsen, och skildrar hur kriget fortfarande är smärtsamt närvarande i hennes liv.

Samarbetet med musikduon Adolphson och Falk

Tomas Adolphson och Anders Falk har själva ingen personlig koppling till Förintelsen men använder musiken som ytterligare ett sätt att förena och lyfta svåra ämnena på ett berörande sätt.

Fri entré

Arrangeras i samverkan med studieförbundet Bilda

För mer information:

https://www.storiesforsociety.com/in-the-shadows-of-the-past.html

Etiketter

Dela sida

Kommande i kalendern