Liggande logotyp för Immanuelskyrkan
21 maj 18:00-19:30, Hildas

Djupare - Hur funkar EU?

Välkommen till en föreläsning kring EU. Hur funkar unionen? Vem och vilka gör vad? Förhoppningsvis lämnar du kvällen med nya insikter.

Välkommen till en föreläsning kring EU. Hur funkar unionen? Vem och vilka gör vad? Förhoppningsvis lämnar du kvällen med nya insikter.

Snart är det val till Europaparlamentet. Fler än 400 miljoner européer ska rösta fram ett parlament med 705 ledamöter.

Men vad gör parlamentet egentligen? Och Europeiska rådet, EU-kommissionen och ministerrådet? Och vilka olika utvecklingsvägar kan EU ta?

Denna kväll får du lyssna till en föreläsning av Mats Öhlén, en av Örebros främsta EU-kännare, och därefter finns det möjlighet till frågor och samtal.

Mats Öhlén är lektor i statskunskap vid Örebro universitet. Hans forskning fokuserar främst på EU utifrån aspekter som institutionella demokratiutmaningar, europeiska partifamiljer samt EU:s roll för demokratisering i dess närområde, främst Central- och Östeuropa. Han är aktiv deltagare i Svenska nätverket för Europaforskning i statsvetenskap (SNES) och han har även publicerat för Svenska institutet för europapolitiska studier (SIEPS).

När den första baptistförsamlingen bildades i Sverige 1848 var det en viktigt del i starten på demokratiseringen av landet. 176 år senare vill vi fortsätta värna demokratin. Ett sätt att göra det kan vara att öka sin egen och andras förståelse rörande de demokratiska systemen.

Om Jesus hade röstat i EU-valet hade han förmodligen röstat på .... ja vadå? Det kommer du inte få svar på under kvällen. Däremot kommer du förmodligen lära dig mer om hur EU fungerar, oavsett om du tror på Jesus eller inte.

Vårt café, Hildas, har öppet i anslutning till föreläsningen.

Arrangeras i samverkan med studieförbundet Bilda

Etiketter

Dela sida

Kommande i kalendern