Liggande logotyp för Immanuelskyrkan

Publicerad:

Ett brev från Edith och Hedda

Två av oss som är med i IMK går på Götabro bibelskola iår. Här kommer en liten hälsning från dom.

Hej vänner!
Vi går just nu på Lärjungaskolan på Götabro bibelskola, vilket är en del av Örebro folkhögskola. Lärjungaskolan är en av Götabros olika kurser, vilken sträcker sig över ett läsår. Vi går i en klass tillsammans med 45 andra deltagare som alla bor här ute på
internatet.


En vanlig dag börjar med att frukost serveras i matsalen vid 7.15 (förutom måndagar då vi har sovmorgon till 8) och nu under december brukar kolla på julkalendern ihop medan vi äter. Det tycker vi är väldigt mysigt! Sedan har vi morgonbön i kapellet vid 8.00 som våra olika bönegrupper turas om att hålla i. Detta övergår sedan i en personlig andakt fram till lektionsstart vid 9.00. Skoldagen pågår fram till 15.30 och under dagen får vi jättegott fika och lunch. Undervisningen hålls framförallt av våra fem fantastiska lärare, men ibland har vi även gästföreläsare. Vi läser kurser inom alltifrån själavård och lärjungaskap till översikt av
gamla testamentet. Efter skolan är vi fria att göra vad vi vill, som att umgås i elevköket, gå på promenader eller spela spikeball i biblioteket (som vi kallar spikebook). Vi ansvarar själva
för att fixa middag, där många är del av ett matlag som lagar och äter tillsammans. Vi två är i ett matlag, tillsammans med vår kompis Mårten. Hedda står för kreativa recept, Edith tar ansvar för inköpslistan, Mårten kör stabilt till affären, men vi lagar alla med kärlek. Kvällarna kan se lite olika ut, där vi exempelvis har bönegrupper på måndagar och gudstjänster på onsdagar, som vi deltagare ansvarar för. Efter gudstjänsterna följer vi slaviskt programmet Bonde söker fru och på söndagar tittar vi på serien Bron. Läggdags blir ofta allt för sent;)


Helgerna är fria att göra vad vi vill med och kan se väldigt varierande ut. Populära aktiviteter är bland annat second hand-rundor och gudstjänster i olika kyrkor på söndagar.


Vi har haft en helt fantastisk höst här på Götabro, där vi fått växa i våran tro, lära oss om oss själva och livet i stort. Vi har även fått lära känna underbara människor och byggt många fina relationer. Det har varit otroligt lyxigt att få ta tid för Gud och bara kunna pusta ut efter hektiska år i gymnasiet.

I vår kommer vår klass att sändas ut i team på praktik i både Sverige och utomlands, mellan februari och maj. Edith ska åka till Arusha, Tanzania, tillsammans med fyra andra där hon bland annat ska hjälpa till i en församling med deras ungdomsarbete, samt på en skola. Hedda ska till Mpongwe, Zambia, med tre andra tjejer där hon ska hjälpa till i en skola och på sjukhus. Vi båda ser mycket fram emot det. Var gärna med och be för det.


Vi önskar alla möjligheten att gå på bibelskola. Det är ett av de bästa besluten vi har tagit i våra liv! Hör gärna av er om ni har fler frågor.

Guds välsignelse!
Edith och Hedda.

Etiketter

Dela sida

Fler nyheter

22 mars 2024 | 17:25

Dags för läger!

Svart pil till höger
22 mars 2024 | 16:17

Vi söker pastor med ansvar för ungdomsverksamheten

Svart pil till höger
5 mars 2024 | 11:56

Hemmakvällar vecka 16

Svart pil till höger
1 mars 2024 | 08:48

Veckomail

Svart pil till höger
28 februari 2024 | 10:22

Tidning från SAT-7

Svart pil till höger